Ekstrakt: 25%
wag.
Alkohol:
9,5%
obj.
Data
do: 13.10.2018
Piana: Obfita, beżowa, kremowa, szybko opadająca do obrączki, pięknie zdobiąca szkło.
Barwa: Czarna nieprzejrzysta, refleksy
rubinowe.
Aromat: Mocne akcenty kawy, czekolady,
dodatkowo nuty ciemnych owoców, śliwek, ciemnego chleba, dodatkowe nuty pralin.
Smak: Mocna Czekolada, espresso, likier
kawowy, nuty chmielowe. Nasycenie niskie, do średnie, pełne ciało, wysoka
pełnia.
Goryczka: Średnia do średnio wysoka,
krótka, lekko ziołowa.
Podsumowanie:
Poznałem już jedno z piw autorstwa Łukasza Jajecznicy(652 m n.p.m.), a piwa z Pracowni Piwa szczególnie sobie cenię. Tutaj też nie miałem wątpliwości, że wszystko zagra jak trzeba. Jest mega aromat czekolady, kawy, mocnej kawy, likieru kawowego, dodatkowo nuty pralin czekoladowych osładzają tą mieszankę. Smak jest porównywalny z likierem kawowym, dodatkowo wzmocnionym mocną ziołowością, która wychodzi wraz z ogrzaniem się piwa. Goryczka jest szybko niwelowana przez nuty właśnie czekoladowe, kakaowe. Piwo wyszło świetne. TOP10 Polskich piw zasłużony w 100%. Mega Gorąco polecam.
0 komentarze :
Prześlij komentarz