Ekstrakt: 18% wag.
Alkohol: 7,4% obj.
IBU: 40
Data do: 03.10.2016
Piana: Średnia, gęsta,
kremowa, beżowa.
Barwa: Czarna, nie
przenikniona.
Aromat: Mocne uderzenia
czekolady, nuty toffi, karmel, słone kawa, delikatnie wyczuwalny nuty ziołowe,
chmielowe.
Smak: Mocno kawowy,
czekoladowy, akcenty karmelowe, delikatnie słony, nasycenie niskie, średnia do
wysokiej pełnia, średnie do wysokiego ciało, gładkie, aksamitne.
Goryczka: Niska do średnia,
krótka, potężnie zbalansowana czekoladą.
Podsumowanie:
Dodatek soli
do porteru coś genialnie prostego, a daje efekt pełni smaku. W aromacie również
dodaje takiej pełni. Piwo bardzo gładkie, zbalansowane, Goryczka jest niska do
średnia, nie jest zalegająca, bardzo przyjemna, kontrowana czekoladą i
słonością. Taki słodko-słony. Wysoce pijalne przez gładkość, prawie, że
aksamitność i niskie nasycenie. Bardzo przyjemne do degustacji. Jak na 7,4%
alkohol ułożony? Gorąco polecam.
0 komentarze :
Prześlij komentarz